Szomorú, borús semmire nem jó nap újra a szövegszerkesztőm előtt talál, abbéli igyekezetemben, hogy behozzam a lemaradásomat. Így itt a 38. WW Book Club összefoglalója, melynek a témája a „Románc” volt, témaindító kérdései pedig a következők:

1. Ki a jobb őrző, Cormac, vagy Ron?
2. Szerinted Ron és Hermione jó páros?
3. Figyelembe kéne vennie Harry-nek Ron véleményét Ginny-vel kapcsolatban?

Az első kérdéssel kapcsolatban én azt mondom, hogy ha a kettő közül kell választani, akkor mindenképpen Ron. Benne megvan az a csapatszellem, az a – talán mondhatjuk azt – alázat, ami ahhoz kell, hogy egy csapat, és az egyén a saját posztján jól működhessen. Oké, persze, az idegeivel vannak problémák, de azt előző héten, illetve az összefoglalómban én tegnap leírtam, hogy szerintem és mások szerint annak mi a háttere.
VISZONT
Ha alapjáraton keresünk egy olyan őrzőt, akire a Griffendél csapatának a legnagyobb szüksége lenne, akkor az még mindig Wood. Nála jobb őrzőt nem sikerült bedobnia a HP univerzumba Rowling néninek. És nem én vagyok egyedül ezen a véleményen. Konkrétan a Book Club is osztja.
A többiek véleményeiben legtöbbször az fordul elő, hogy igen, elismerik, hogy ezen a ponton valóban Cormac az, aki valószínűleg jobban véd. Viszont a következő gondolat szinte minden esetben az, hogy egy őrzőt nem csak a képességei tesznek jóvá, hanem a csapatszellem, ami ebben a játékban nagyon fontos, és amit láthattunk, hogy Cormac minden tekintetben nélkülöz. Már csak abból is, hogy folyamatosan igyekezett aláásni Harry kapitányi pozícióját a csapatban. Igyekezett mindig mindenkinél mindent jobban tudni, és ez lett az ő veszte is, és sajnos a csapaté is. Szóval mindent egybe vetve Ron az igazi őrző.

Ron és Hermione párosát persze nem meri szidni senki. Tovább megyek, egyenesen senki nem érti, hogy miért lett feltéve ez a kérdés. De tényleg. Az összes karakterek közti kapcsolat közül az övék lett a legszebben felépítve a kezdetektől. Az meg a fandomban senkit soha nem zavart, hogy Rowlinng egyszer úgy nyilatkozott, hogy ők ketten mégsem jó páros, és jobb lett volna Hermione Harryvel. Dehogynem.
A legszebb egyébként az volt, hogy valaki Hermione nevében kikérte magának, hogy miért kérdőjelezik meg a választásának helyességét. Szóval erről azt hiszem ennyi elég.

Hogy Ronnak mennyi köze van Harry-nek a Ginny-hez fűződő érzelmeihez? A szó szoros értelmében semmi. MI a frászért kéne engedélyt kérnie ehhez? Nehogy már hagyja más által befolyásolni az érzelmeit! Arról nem beszélve, hogy Ginny úgyse hagyná, hogy Ron bármibe is beleszóljon vele kapcsolatban.
A többiek véleménye ebben amúgy rettenetesen megoszlik. Valaki velem ért egyet, valaki viszont azzal, hogy beszélniük kellene róla, hiszen legjobb barátok, akik megbíznak egymásban. Egy harmadik véleménytípus szerint, meg Harry figyelembe veszi Ront, ha kell, ha nem. Ennek ellenére nem tudja megakadályozni, hogy úgy érezzen, ahogy.
Amúgy, ha már itt tartunk, tényleg. Mi az Istenért nem beszéltek erről soha? Harry csak őrlődött magában, hogy Ron úgyse egyezne bele, mikor beszélhettek volna is a dologról őszintén, lévén legjobb barátok, vagy mi a csuda. Szóval, igen, ez érdekes. Nektek mi a véleményetek erről? Ha gondoljátok, írjátok meg nekem.

Én viszont ennyi lettem volna a „Románc” témakörével. Látszik, hogy nem az én asztalom. A hét témája a „Roxforti professzorok” volt, és egész jó alkalom volt, úgyhogy annak is jövök majd a beszámolójával valamikor. Most viszont igyekszem felrángatni magam az olvasási válság feneketlen mélyéről, és nekiállni olvasni, mert nem lesz ennek jó vége.