Közkívánatra néztem meg ezt a filmet, és ami fura, az az, hogy nem bántam meg. Legalábbis mindenképpen pozitívabb élmény volt, mint amennyire számítottam. I mean ez a film jó. A legapróbb részleteiben (is) jó. Hadd fejtsem ezt ki egy kicsit.

A rajzolási technika az valami félelmetesen gyönyörű, és részletes. Látszik, hogy nem, vagy nem teljes mértékben digitálisan rajzolt képekről van szó. Egek, gyönyörű, ahogy van.

A zene nagyon a helyén van. Nem csak amúgy az aláfestő zene, amiket amúgy szerintem egy OST-ben simán ki lehetne adni, de a hangok, a hirtelen mozdulatokat kísérő hanghatások is pontosa n ott vannak, ahol lenniük kell. Volt a filmnek egy elég tetemes időintervalluma (úgy kb. 20 perc, fél óra), amikor nem is néztem a szó szoros értelmében, mert multitaskingoltam, de a hanghatásoknak köszönhetően tudtam, mi folyik a sztoriban. Na, ilyen szinten jól meg van csinálva.

A szinkronok. Atya világ, a szinkronok! Gondolom, azt nem kell magyaráznom, hogy eszembe nem volt magyarul megnéznem a filmet, így az angol szinkront dicsőítem, de egek. D-nek olyan szinkronja volt, hogy a hideg futkározott a hátamon. Komolyan azt hittem, lazán Adam Kenneth Wilson-nak adták a munkát, vagy Gideon Emery-nek. Sajna egyik se jött be, de a szinkronszínész attól még óriási. És nem csak D-é, hanem Leila-é is.

És akkor az alap sztori. Ez a témakör egy kicsit neccesebb. Az ötlet rá teljesen jó, hogy egy félig vámpír félig ember lény vámpírvadásznak csap fel. Még az is teljesen jól fel van vázolva a film hosszához képest, hogy ez a tény a személyiségére milyen hatással van, de könyörgöm… KOMOLYAN MUSZÁJ VOLT ENNYIRE TELETÖMNI EZT A SZTORIT ILYEN SZINTŰ FÁJDALMAS KLISÉKKEL, ÉS BOTRÁNYOSAN VÉR EGYSZERŰ TÖRTÉNETSZÁLAKKAL?! Olyan jó lehetett volna pedig. Ha az első percben nem látunk száz házat mindegyik tetején egy kereszttel, ha a vadászok autóján nincs ott az a szimbólum, és ami a legfájdalmasabb, nincs ott az egyik arcán mintegy harci festésként. Tényleg ennyire muszáj volt ezt? Ráadásul úgy, hogy egyáltalán semmi védelmi funkciója nincs a motívumnak? Borzasztóan haragszom miatta.

A Leila és D között lévő sejtelmesnek szánt mégis a napnál is világosabb crush pedig aztán tényleg a cseresznye a tortán lévő hab tetején. És ezen a tényen az se segített, hogy a végére kiderült, a párosból nem igazán lett kánon. Vagy ha lett is, elég kérészéletű volt a dolog.

Még egy valami, ami nálam nem igazán működött. Ez az időkezelés. Valahogy az volt az érzésem, hogy vegyíteni szerették volna a sejtelmes középkorias vámpírmitológiát a modern korral, de ez valahogy nem jött össze. Olyannyira nem, hogy képtelen voltam időben elhelyezni a történetet. Térben se igazán sikerült ugyan, de az kevésbé zavart.

Összességében a rajzolás és a szinkronhangok miatt kötelező megnézni, a sztorinak is vannak villanásai, de a belezsúfolt klisék rengeteget rontanak rajta. Jobb lett volna, ha a történtek D személyiségére gyakorolt hatásának elemezgetésénél maradunk.

Értékelés
5/3,5 - No comment.

Zeneajánló
:) Az egész film fenn van YT-n, ha valakit érdekel  :)