Fene gondolta volna, hogy közel 27 évesen fogok rákapni az ilyenekre, meg hogy ilyenkor fog bizonyságot nyerni, hogy a fangirl létnek még értelme is van, és lám, mégis megtörtént. Mert ennek köszönhetően valószínűleg olyan könyvek fognak a kezembe akadni, ami amúgy ajánlás nélkül, magamtól szerintem soha nem olvastam volna el.

Na persze ez a kezdeményezés egy sokkal klasszikusabb értelemben vett olvasókör lesz, mint pl. a WW Book Club. Éppen ezért nem fogok róla minden áldott héten bejegyzést hozni, viszont létrehozok egy címkét (vagy ha jobban tetszik, akkor hashtag-et), amivel be fogom jelölni azokat a könyveket, amiket ennek a kezdeményezésnek a keretében olvastam el. Ez a címke (vagy, ha jobban tetszik, hashtag) pedig a „rosendereads” lesz, értelem szerűen.

És ha már így in medias res belevágtam, hogy hát hello ez tőlem azért remélhetőleg várható lesz, akkor most már elmondanám, hogy mi is ez az egész valójában.
Azt ugye nem kell elmondanom senkinek, hogy a Shadowhunters című sorozatot még mindig nagy lelkesedéssel nézem (vagyis nézném, ha nem értünk volna el már az évad végére), és mióta van twitterem, azóta a színészeket csiripjeit is elég aktívan követem. Így jött ma velem szembe Alberto Rosende (a sorozatban Simon Lewis, ha pont érdekel valakit) bejegyzése, miszerint az instagram keretein belül megalapította saját olvasókörét.
Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy lesz nekem időm munka mellett részt venni a beszélgetéseken (amikről még azt sem tudom, mikor lesznek, de tekintve, hogy Alberto forgat, szerintem nem lesz egy állandó időpontjuk), de nagyon szeretném megpróbálni, így most leírnám nektek azt is, hogy fog előreláthatólag működni ez az egész.

Alberto úgy tervezi, hogy miden hónap első napján „felad” nekünk egy könyvet, amit aztán egy hónapunk van elolvasni, úgy, hogy hetente egy-egy instagram live-ban beszélgethetünk vele, meg egymással arról, hogy hol is tartunk a könyvben. Már azt is tudjuk, hogy az első kör szeptember elsején fog indulni, a könyv pedig, amit tanulmányozunk majd, Alberto egyik személyes kedvence Kurt Vonneguttól az „Az ötös számú vágóhíd” vagy eredeti nyelven Slaughterhouse Five.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem ez egy nagyon-nagyon jó, okos és értelmes kezdeményezés, amin én személy szerint borzasztóan szeretnék részt venni.
Ha ti is így vagytok vele, akkor szerintem első körben kövessétek a RosendeReads instagram fiókot.

Amúgy a nyakam teszem rá, hogy az ötlet alapja Dominic Sherwood-tól származik, aki Jace-ként folyton „book club”-okba jár. Ha nézitek a sorozatot, tudjátok, miért az idézőjel.  :)