Ahogy a karácsonyt, úgy a húsvétot is szeretném egy tag bejegyzésel megünnepelni, ezért reggel leültem és google barátunk segítségével megtaláltam ezt a videót, ahol a leírásban ott vannak a kérdések. Magyar blogot nem dobott ki a google, ezért megpróbálom az angol mellett lefordítani a kérdéseket, hátha másnak is lesz kedve megcsinálni a tag-et.

1. Rabbits – A book that you wish would multiply – So a book you want a sequel to (that doesn’t have one) -->Nyuszik - Egy könyv, amit sokszorozni szeretnél, vagyis egy könyv, aminek szeretnéd, ha lenne folytatása (aminek eddig még nincs)
Alapvetően nem vagyok túl nagy sorozatrajongó, viszont van egy sorozat, aminek eddig magyarul csak az első része jött ki, és nem bánnám, ha a kiadó lehozná a többit. Ez pedig a Lótusz Háborúja trilógia, aminek az első része a Vihartáncos.

2. Egg – A book that surprised you -->Tojás - Egy könyv, ami meglepett
Rainbow Rowelltől az Eleanor és Park. Nagyon kellemes meglepetés volt. Azt hittem, egy elvont eszmefuttatás lesz az egész, de az elmúlt év egyik kedvence lett belőle.

3. Hunt – A book that was hard for you to get your hands on-->Vadászat - Egy könyv, amit nehéz volt kézben tartani (nem garantálom, hogy jó a fordítás)
Hát, amit a súlya miatt eszement nehéz kézben tartani, az Alexandra Ripley-től a Scarlett, illetve a Tövismadarak Colleen McCullough tollából. Amit a könyv formája miatt nehéz, az Sofi Oksanen-től a Sztálin tehenei.

4. Lambs – A children’s book that you still enjoy-->Bárányok - Egy gyerekkönyv, amit még mindig élvezel
Sok ifjúsági regényt olvasok, szóval sorolhatnám ítéletnapig. Amit gyerekkoromban hallottam és még mindig magával ragad, az Bálint Ágnestől a Mazsola.

5. Spring – A book with a cover that makes you think of spring-->Tavasz - Egy könyv, aminek a borítója a tavaszra emlékeztet
John Green Papírvárosok c. könyvének magyar borítója (itt megnézheted). Gondolom a szép zöld színe miatt.

6. Jesus – A religious or spiritual book that you love-->Jézus - Egy vallási, vagy spirituális könyv, amit szeretsz
A Narnia Krónikái számít? Alapjában nem vagyok vallásos ember, így nem is szoktam ilyeneket olvasni. A Narnia viszont tényleg érdekes, és átszövi a vallás.

7. Rising from the dead – A book from a deceased author-->Feltámadás - Egy könyv egy elhunyt szerzőtől
Charlotte Bronte: Jane Eyre. Örök kedvenc klasszikus.

8. Baskets – A book that is in your amazon cart or wish list right now-->Kosarak - Egy könyv, ami bene van az amazon kosaradban, vagy a kívánságlistádon van jelen pillanatban
Ami kívánságlistán van az a Pi élete c. könyv Yann Martel-től. Molyok ajánlására természetesen. :)

9. Candy – A book that is sweet-->Cukorka - Egy édes könyv
Sarah Addison Allen-től a Sugar Queen.

10. Peeps – Tag people-->Kukucskálás (?) - Tagelj be embereket
Nos, ez az, amit én kihagyok, mindenki kedve szerint csinálja meg, aki szeretné. :)

Ennyi lett volna ez a tag. Így a végén mindenkkinek még egyszer nagyon kellemes húsvéti ünnepeket, egyetek jó sok csokit. :)